Eylül ayının ilk hafta sonunda Türkiye genelinde belirgin bir mevsim geçişi yaşanıyor. Sıcaklıklar batı, iç ve güney kesimlerde yüksek seviyelerde seyrederken, kuzey ve doğu hatlarında yağış kütleleri etkisini göstermeye hazırlanıyor. Özellikle pazar günü öğle saatlerinden itibaren belirli illerde hava şartlarının aniden değişmesi öngörülüyor.

6 EYLÜL PAZAR GÜNÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN İLLER VE BÖLGELER

Meteoroloji verilerine göre yağışlı hava dalgası ağırlıklı olarak Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğu sınırlarında toplanacak. Sinop, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde gün boyu aralıklarla gök gürültülü sağanak geçişleri görülecek. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise Kars, Ardahan ve Van çevreleri yağış alacak başlıca merkezler arasında yer alıyor.

Karadeniz kıyı şeridinde ve Doğu Anadolu'nun yüksek rakımlı alanlarında yağışların yerel olarak kuvvetlenmesi bekleniyor. Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında oluşabilecek ani kuvvetli rüzgarlara karşı vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğini bildirdi.

BATI VE GÜNEYDE YAZ SICAKLARI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kuzeydoğudaki yağışlı tablonun aksine Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu genelinde güneşli ve az bulutlu bir gökyüzü hakim olacak. Büyükşehirlerde ve tatil beldelerinde termometreler yüksek değerleri göstermeye devam ediyor:

Köprü ve Otoyollar İçin 30 Yıllık Özelleştirme Kararı
Köprü ve Otoyollar İçin 30 Yıllık Özelleştirme Kararı
İçeriği Görüntüle
  • İstanbul: Az bulutlu ve açık, 27-30°C

  • Ankara: Güneşli ve sakin, 30-32°C

  • İzmir: Sıcak hava etkisini koruyor, 34-35°C

  • Antalya: 40°C sınırına dayanan açık ve bunaltıcı bir gün

Kaynak: Haber Merkezi