Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025–2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yönelik yeni bir uygulama başlattı.

81 ildeki tüm resmî ve özel okullara gönderilen yazıda, 2 Şubat 2026’da başlayacak ikinci dönemin ilk ders saatinde “bayrak sevgisi” temasının işleneceği belirtildi. Uygulamanın, öğrencilere Türk Bayrağı’nın anlamını ve taşıdığı değeri aktarmaya yönelik olduğu ifade edildi. Tüm eğitim kurumlarında aynı anda başlayacak olan bu uygulama kapsamında sınıf içi etkinliklerin düzenlenmesi talep edildi.

Uzmanlar Uyardı : "Çocuklar Söyleneni Değil, Gördüğünü Yapıyor"
Uzmanlar Uyardı : "Çocuklar Söyleneni Değil, Gördüğünü Yapıyor"
İçeriği Görüntüle

Tüm Okullara Resmî Yazı Gönderildi

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından iletilen yazıda, “İlk Derste Bayrak Sevgisinin İşlenmesi” ifadesi başlık olarak yer aldı. Yazıda, Türk Bayrağı’nın milletin varlığını, devletin bağımsızlığını ve millî onuru simgeleyen temel bir değer olduğu vurgulandı. 2–6 Şubat 2026 tarihleri arasında sürecek uygulamada, bayrak sevgisini pekiştiren ve öğrencilerde birlik ile aidiyet duygusunu güçlendiren çeşitli eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılması istendi.

Eğitim ve Farkındalık Faaliyetleri Planlanacak

Bakanlık, uygulamanın sadece ilk dersle sınırlı kalmayacağını, hafta boyunca devam edecek etkinliklerin planlanarak hayata geçirilmesini istedi. Etkinlikler kapsamında pano hazırlıkları, sunumlar ve öğrenci katılımına açık çeşitli çalışmalar yapılması öngörüldü. Okul yönetimlerinden, sürecin tüm sınıf düzeylerinde uygulanmasına yönelik planlama yapılması talep edildi.

Tüm Kurumlarda Uygulanacak

Uygulama, resmî ve özel tüm okul ve kurumlarda geçerli olacak şekilde düzenlendi. MEB, ilgili tüm birimlerin yazı doğrultusunda gerekli hazırlıkları tamamlamasını ve ikinci dönemin ilk haftasında uygulamayı hayata geçirmesini istedi.

Kaynak: Haber Merkezi