Geçtiğimiz hafta yurt genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar, Kocaeli’de de bahar havası yaşatmıştı.

Resmî Gazete'de Bugün: Üniversite Yönetmeliklerinde Yeni Düzenlemeler
Resmî Gazete'de Bugün: Üniversite Yönetmeliklerinde Yeni Düzenlemeler
İçeriği Görüntüle

Termometreler 25 dereceyi gösterirken, hafta ortasından itibaren tablo tersine döndü. Çarşamba günü Trakya üzerinden giriş yapan soğuk ve yağışlı hava dalgası, bölgede sıcaklıkları hızla aşağı çekti. Kent merkezinde yağmur etkili olurken, yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü.

Sıcaklıklar 10 Derece Birden Düşecek

Meteoroloji verilerine göre Perşembe ve Cuma günü kısa süreli bir sıcaklık artışı yaşanacak. Ancak bu artış kalıcı olmayacak. Hafta sonuna doğru Kocaeli yeniden sert bir soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Hava sıcaklıklarının yaklaşık 10 derece birden düşmesi bekleniyor.

Yetkililer, özellikle ani sıcaklık değişimlerine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtiyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma riskinin artabileceği ifade ediliyor.

Pazar Günü Merkezde Sulu Kar, Yükseklerde Kar

Meteoroloji’nin yayımladığı son tahminlere göre Pazar günü Kocaeli genelinde yağış bekleniyor. Kent merkezinde sulu kar görüleceği tahmin edilirken, yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olması öngörülüyor.

Özellikle Kartepe ve çevresinde kar yağışının zaman zaman yoğunlaşabileceği belirtiliyor. Sürücülerin hafta sonu planlarını yaparken hava durumunu dikkate almaları ve olası buzlanmaya karşı tedbirli olmaları isteniyor. Meteoroloji, güncel tahminlerin takip edilmesi çağrısında bulundu.

Muhabir: Raşit Tuna ŞİŞMAN