FIFA, Süper Lig ekiplerinden Eyüpspor ve Kayserispor’a transfer yasağı getirdi. Alacak davaları nedeniyle alınan karar, iki takımın da kış transfer döneminde hamle yapmasını engelleyecek. Daha önce Erdal Rakip’in alacakları sebebiyle Antalyaspor’un transfer tahtasını kapatan FIFA, son kararıyla birlikte Süper Lig’deki yaptırım listesini genişletmiş oldu.
Eyüpspor’a Süresiz, Kayserispor’a 3 Dönem Transfer Yasağı
FIFA’nın kararına göre;
-
Eyüpspor’un transfer yasağı süresiz olarak uygulanacak.
-
Kayserispor’a ise 3 dönem (yaklaşık 1,5 yıl) boyunca transfer yasağı getirildi.
Her iki kulübün de yasağın kaldırılabilmesi için FIFA nezdinde açılmış davalarda futbolcu alacaklarını ödemesi gerekiyor.
Kayserispor ve Eyüpspor’un, ödeme planlarını kısa sürede çözümleyememesi halinde yaptırımların daha uzun sürme ihtimali bulunuyor.
Kötü Gidişat Yasakla Pekişti
Trendyol Süper Lig’de 8 haftalık süreçte iki kulüp de beklentilerin çok uzağında kaldı.
-
Kayserispor, ligde oynadığı maçlarda henüz galibiyetle tanışamadı ve 5 puanla 17. sırada yer alıyor.
-
Eyüpspor da aynı puana sahip ancak averaj farkıyla 16. sırada bulunuyor.
FIFA kararı, iki kulübün de devre arasında kadrolarını güçlendirme planlarını doğrudan etkileyecek.