Kocaeli’de yaşayan 34 yaşındaki Nurettin Güleryüz’ün hayatı, 2025 yılının Kurban Bayramı’nda bıçak temizlerken elini kesmesiyle tamamen değişti. İddiaya göre, başvurduğu ilk özel hastanede "film veya röntgen çekilmeden" parmağı sadece pansumanla yapıştırılıp eve gönderildi. Kanaması durmayınca ertesi gün tekrar giden Güleryüz'e bu kez dikiş atıldı ancak asıl hasar olan tendon ve sinir kopması fark edilemedi.

"Parmağı Katlayıp İçeri Bırakalım" Teklifi!

Sürecin devamında Gebze’deki başka bir özel hastaneye başvuran talihsiz adam, burada üç kez operasyon geçirdi. Ancak iddiaya göre bu süreçte parmağı çürümeye başladı. Güleryüz’ün iddiasına göre doktorlar, kurtarılamayan parmağı ampute etmek yerine "içeri katlayıp bırakma" gibi tıbbi literatüre aykırı bir teklifte bulundu. Sonuç olarak başka bir sağlık kurumunda parmağı ampute edilen Güleryüz, kalıcı sakatlıkla baş başa kaldı.

Kocaeli Vefat İlanları: 15 Haziran 2026 Pazartesi Günü Son Yolculuğuna Uğurlanacaklar
Kocaeli Vefat İlanları: 15 Haziran 2026 Pazartesi Günü Son Yolculuğuna Uğurlanacaklar
İçeriği Görüntüle

Kolunda Unutulan Metal Parça ve İşsizlik

Kabus bununla da bitmedi. Ameliyat sonrası kolunda şiddetli ağrılar hisseden Güleryüz, yapılan incelemelerde kolunda bir metal parça kaldığını ve bu parçanın dirseğe doğru ilerlediğini öğrendi. Kalp rahatsızlığı nedeniyle zaten yüzde 46 engelli olan Güleryüz’ün engellilik oranı bu süreç sonrası yüzde 75’e yükseldi. Sağlık sorunları nedeniyle fabrikadaki temizlik işinden de çıkarılan Güleryüz, şimdi Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelecek soruşturma iznini bekliyor. Pazartesi günü kolundaki metalin çıkarılması için tekrar masaya yatacak olan Güleryüz, "Sadece adalet ve sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" diyor.

A W684505 03A W684505 01A W684505 06

Kaynak: İHA