Kocaeli, bir kez daha genç mucitlerin ve teknoloji meraklılarının buluşma noktası oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen KODELİG’26 Ulusal Robot Yarışması, İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda kapılarını açtı. 11 farklı kategoride 2 bin 330 yarışmacının katıldığı organizasyon, Türkiye’nin teknoloji geleceğine ışık tutuyor.
Başkan Büyükakın Kaptanlık Yaptı
Açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Kocaelisporlu futbolcular Serhat Öztaşdelen ve Joseph Nonge de katıldı. Programın en renkli anları ise robot futbolu sahasında yaşandı. Başkan Büyükakın’ın kaptanlığındaki öğrenci takımı, Kocaelisporlu futbolcularla kıyasıya bir robot futbolu maçı yaptı. Sahada iki gol atan Başkan Büyükakın, gençlerin teknolojiye olan ilgisini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“TEKNOFEST Kuşağı Yetişiyor”
Gençlere hitaben bir konuşma yapan Başkan Büyükakın, “Burada Türkiye’nin geleceğini görüyorum. Ülkemizde X, Y, Z kuşağı değil, TEKNOFEST kuşağı yetişiyor. Dünya, teknolojiyi en hızlı üretenlerin dünyası oluyor. Bütün yatırımlarımızı insan kaynağımızın en iyi şekilde yetişmesi için yapıyoruz. Bu yarışmanın kazananı Türkiye ve Kocaeli olacak; barış, kardeşlik ve gelecek kazanacak” ifadelerini kullandı.
2 Milyon TL’lik Ödül Perşembe Günü Sahiplerini Bulacak
Üç gün sürecek olan KODELİG’26’da ilkokuldan üniversite seviyesine kadar 739 takım; Mini Sumo’dan İHA Kodlama’ya, Robot Dans’tan Otonom Araç Yarışması’na kadar 11 ayrı kategoride hünerlerini sergileyecek. Toplamda 2 milyon TL ödülün dağıtılacağı yarışmada dereceye giren takımlar, 30 Nisan Perşembe günü düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşacak.






