Kocaeli'de 4 Kasım Çarşamba günü etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Valilik harekete geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sarı kodlu uyarının ardından kent genelinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla geçici yasak kararı alındı. Karar kapsamında motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryeler belirlenen saatlerde trafiğe çıkamayacak.

KOCAELİ'DE SARI KODLU YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre 4 Kasım 2026 Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren Kocaeli genelinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde gök gürültülü olabileceği ve metrekareye 21 ila 50 kilogram arasında yağış düşebileceği bildirildi.

MOTOSİKLET VE MOTOKURYELERE 18 SAATLİK YASAK

Kocaeli Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin 4 Kasım Çarşamba günü saat 12.00'den itibaren trafiğe çıkması yasaklandı. Tedbir amaçlı uygulama, 5 Kasım Perşembe günü saat 06.00'ya kadar devam edecek.

TRAFİK YASAĞI KOCAELİ'NİN TÜM İLÇELERİNDE GEÇERLİ

AKOM'dan kritik uyarı geldi: Sıcaklıklar 7 derece birden düşecek
AKOM'dan kritik uyarı geldi: Sıcaklıklar 7 derece birden düşecek
İçeriği Görüntüle

Alınan karar İzmit, Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası, Körfez, Derince, Gölcük, Başiskele, Kartepe, Kandıra ve Karamürsel dahil olmak üzere Kocaeli'nin tamamını kapsıyor.

VALİLİKTEN VATANDAŞLARA UYARI

Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek su baskınları ve trafik kazalarına karşı vatandaşların dikkatli olması istendi. Özellikle motosiklet sürücüleri ve motokuryelerin belirtilen saatlerde trafik yasağına uyması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ