ı 100 15
Park ve Bahçeler Dairesi 1.300 87
Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi 6 3
Toplam 3.016 954

Ekipler; su baskınlarına müdahale, kurtarma ve tahliye, yol güvenliği, heyelan temizliği ve ulaşımın yeniden sağlanması için çalışmalar yürütüyor.

YUVACIK BARAJI YOLUNDA 24 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Şiddetli yağış nedeniyle Yuvacık Barajı yolunda toprak kayması meydana geldi.

Bölgeye sevk edilen itfaiye ve A Takımı ekipleri, mahsur kalan 24 vatandaşı güvenli şekilde tahliye etti.

Başiskele Seymen Battı Çıktı mevkiinde su baskını nedeniyle mahsur kalan 4 vatandaş da ekipler tarafından kurtarıldı.

Başiskele Belediyesi Kullar'daki Yangın Mağduru Ailenin Yanında
Başiskele Belediyesi Kullar'daki Yangın Mağduru Ailenin Yanında
İçeriği Görüntüle

Çuhane Deresi'nin Ford servisi önünde mahsur kalan 15 çalışan ise botlarla güvenli bölgeye çıkarıldı.

Rekor Yağışa Canla Başla Mücadele (1)

GEBE HASTA VE SAĞLIK PERSONELİ KURTARILDI

Başiskele Sahil Yolu'nda gebe hasta taşıyan bir ambulans, yoğun yağış nedeniyle mahsur kaldı.

İhbar üzerine bölgeye UMKE ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Gebe hasta ve sağlık personelinden oluşan toplam 4 kişi güvenli şekilde tahliye edildi.

Gebe hasta hastaneye ulaştırılırken, açıklamanın yapıldığı sırada ambulansın kurtarılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Gebze'nin Mudarlı Mahallesi'nde de dere taşması sonucu mahsur kalan 3 vatandaş kurtarılarak Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne nakledildi.

D-605 KANDIRA YOLU ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI

Sağanak yağışın ardından Kocaeli'nin farklı noktalarında heyelan ve yol çökmeleri meydana geldi.

D-605 Kandıra Yolu, her iki yönde yaşanan heyelan ve toprak kaymaları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı.

Ulaşımın Akçakese-Pirceler köy yolu üzerinden sağlandığı açıklandı.

İzmit Miralay Mümtaz Caddesi'nde meydana gelen yol çökmesinin ardından A Takımı ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Çalışmalar sonrasında yolun kısmen trafiğe açıldığı belirtildi.

Rekor Yağışa Canla Başla Mücadele (9)

SEYMEN TÜNELİ YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI

D-130 Karayolu üzerindeki Seymen Tüneli'nde su taşkını nedeniyle trafik düzenlemesine gidildi.

Büyükşehir ekiplerinin müdahalesinin ardından tünel çift yönlü olarak yeniden araç trafiğine açıldı.

D-100 Karayolu Ankara istikametindeki Kuruçeşme otoban köprüsü altında ise şerit daraltma uygulandı.

Başiskele File Market önü ile Kandıra Sapağı Köseoğlu Ekmek Fırını önündeki yolların kısmen ulaşıma açıldığı bildirildi.

BAŞİSKELE VE GÖLCÜK'TE BAZI YOLLAR KAPALI

Yağış nedeniyle riskli görülen bazı güzergâhlarda güvenlik önlemleri devam ediyor.

Başiskele Serdar Mahallesi'nde Selahattin Eyyubi Caddesi'nin Başiskele Belediyesi önündeki bölümü araç trafiğine kapatıldı.

Gölcük Feriye-Bahçecik bağlantı yolunda da trafik güvenliği amacıyla kapatma tedbiri uygulandı.

Öte yandan su birikintileri nedeniyle geçici olarak durdurulan Kartepe tramvay hattındaki seferlerin, ekiplerin müdahalesinin ardından yeniden başladığı bildirildi.

Rekor Yağışa Canla Başla Mücadele (4) Kopya

15 VATANDAŞ HASTANEYE NAKLEDİLDİ

Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre olumsuz hava koşullarıyla bağlantılı 5 ayrı olayda toplam 15 vatandaş hastaneye nakledildi.

Yetkililer, hastaneye ulaştırılan vatandaşların genel sağlık durumlarında olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

Yağıştan etkilenen 2 vatandaş ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki geçici barınma merkezine yerleştirildi.

İhtiyaç duyulması halinde kullanılmak üzere 30 kişilik ek geçici barınma kapasitesi hazır tutuluyor.

Rekor Yağışa Canla Başla Mücadele (7)

2 BİN 483 İHBAR VE TALEP KAYDI OLUŞTU

Şiddetli sağanak süresince Kocaeli'de ilgili kurumlara çok sayıda ihbar ulaştı.

İSU Genel Müdürlüğüne 1.833 yağmur suyu talep kaydı yapılırken, İtfaiye Dairesi Başkanlığına 650 olay ve ihbar kaydı iletildi.

Böylece iki kurumun kayıtlarının toplamı 2 bin 483'e ulaştı.

Ancak kurumlar arasındaki mükerrer başvurular henüz ayrıştırılmadığından bu rakamın 2 bin 483 ayrı olayı ifade etmediği belirtildi.

KOCAELİ'DE EKİPLERİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yağışın yol açtığı olumsuzlukları gidermek amacıyla çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

İtfaiye, İSU, A Takımı ve diğer belediye birimleri, özellikle su baskınları ve heyelanların yaşandığı noktalarda görev yapıyor.

Ekipler, mahsur kalan vatandaşların kurtarılması, yolların temizlenmesi, riskli bölgelerde güvenlik önlemlerinin alınması ve ulaşımın normale dönmesi için müdahalelerini sürdürüyor.

Rekor Yağışa Canla Başla Mücadele (6)

Kaynak: Haber Merkezi