Başiskele ve Darıca ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sıkı denetimlerde, yasal izinleri olmadan "korsan" şekilde servis taşımacılığı yaptığı tespit edilen araçlar ve sürücüleri suçüstü yakalandı.
Hem Araçlar Bağlandı Hem Ehliyetlere El Konuldu
Trafik tescil ve denetleme ekipleri tarafından durdurulan usulsüz araçlar, yasal mevzuat gereği derhal trafikten menedilerek otoparka çekildi. Denetimler kapsamında yasalara aykırı şekilde taşımacılık yapan araç sürücülerine ağır yaptırımlar uygulandı.
Edinilen bilgilere göre; korsan servis taşımacılığı yapan sürücülerin ehliyetlerine 30 gün süreyle el konulurken, her bir araç sürücüsüne 100 bin TL idari para cezası kesildi.
Esnaftan ve Kurumdan Trafik Ekiplerine Teşekkür
Korsan taşımacılığın hem sektöre hem de kayıtlı esnafa büyük zarar verdiğini belirten kurum yetkilileri ve esnaf temsilcileri, başarılı operasyonların ardından emniyet güçlerine teşekkür mesajı yayınladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bugün gerçekleştirilen denetimlerde, ekmeğimizi ve sektörümüzün güvenliğini tehdit eden korsan taşımacılık yapan araçlar bağlanmıştır. Kurallara uyan esnafımızın hakkını korumak adına sahada titizlikle çalışan, emeği geçen Başiskele ve Darıca Trafik Ekiplerine esnafımız ve kurumumuz adına teşekkür ederiz."
Yetkililer, hem esnafın mağdur olmaması hem de vatandaşların güvenli ulaşım sağlaması adına korsan servis araçlarına yönelik denetimlerin il genelinde kararlılıkla ve artarak devam edeceğini vurguladı.



