Kocaeli’de vefat eden ve kimsesi bulunmayan bir vatandaşın cenazesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dini usullere uygun şekilde toprağa verildi. Defin sürecine imam hatip lisesi öğrencileri de katılarak uygulamayı yerinde izleme fırsatı buldu.

Cenaze İşlemleri Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, kentte vefat eden kimsesiz bir vatandaşın tüm cenaze işlemlerini üstlendi. Cenazenin yıkanması, kefenlenmesi ve defin işlemleri belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilirken, süreç dini kurallara uygun şekilde tamamlandı.

İmam Hatip Öğrencileri Süreci Yerinde İzledi
Cenaze işlemleri sırasında Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören hafız öğrenciler de hazır bulundu. Öğrenciler, belediye görevlilerinin yürüttüğü gassal ve defin işlemlerini yerinde izleyerek teorik eğitimlerini sahada gözlemleme imkanı elde etti.

Kılınan Namazın Ardından Toprağa Verildi
Kimsesiz vatandaşın cenazesi, kılınan namazın ardından dualarlı şekilde defnedildi. Belediye ekipleri tarafından tamamlanan defin süreci, hem sosyal sorumluluk hem de mesleki eğitim açısından dikkat çeken bir örnek olarak değerlendirildi.





