Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, kaçak tütün ve tütün mamullerine karşı yürüttüğü çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona daha imza attı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmit’te kaçak ürün satıldığı tespit edilen iki iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda yüklü miktarda doldurulmuş makaron, elektronik sigara ve nargile tütünü ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
68 Bin Adet Doldurulmuş Makaron Ele Geçirildi
İzmit ilçesinde belirlenen iki farklı iş yerinde yapılan aramalarda, toplam 68 bin adet içi tütünle doldurulmuş makaron bulundu. Bu rakam, kayıt dışı tütün satışlarının ulaştığı boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. Kaçak tütün ürünlerinin, vergi kaybına yol açmasının yanı sıra halk sağlığı açısından da ciddi riskler barındırdığı biliniyor.
Elektronik Sigara ve Nargile Tütünü de Vardı
Operasyonda yalnızca makaron değil, farklı türde kaçak tütün ürünleri de ele geçirildi. Ekipler, 31 adet elektronik sigara ile 5 kilogram nargile tütünü de buldu. Bu ürünlerin yasa dışı yollarla temin edildiği ve piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı belirtildi. Ele geçirilen tüm ürünlere el konulurken, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
2 Şüpheli Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
Operasyon kapsamında yakalanan 2 şüpheli hakkında kaçakçılıkla ilgili yasal işlem başlatıldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ise benzer suçlarla mücadelenin aralıksız süreceğini bildirdi. Yetkililer, vatandaşları da kaçak ürünlere karşı duyarlı olmaya ve şüpheli durumları ihbar etmeye çağırdı.