Emekliler Taleplerini Sokakta Dile Getirdi

Kocaeli’de ve ilçelerinde faaliyet gösteren tüm emekliler dernekleri, ekonomik şartların ağırlaşması ve maaşlarının geçimlerini karşılamaktan uzak olması nedeniyle bugün ortak bir eylem gerçekleştirdi. Yürüyüşler ve basın açıklamalarıyla seslerini duyuran emekliler, sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesini talep etti.

Katılımcılar, artan yaşam maliyetleri ve yetersiz zamlarla geçinmenin giderek zorlaştığını ifade ederek, “Alım gücümüz eriyor, hayat pahalılığıyla baş edemiyoruz” mesajını verdi. Eylem boyunca pankartlar ve dövizlerle maaşların artırılması ve sosyal desteklerin güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.

Ekonomik Talepler Net: Maaşlar Artırılsın

Eyleme katılan emekliler, özellikle:

Temel ihtiyaçlarını karşılamada zorlandıklarını,

Alım güçlerinin hızla düştüğünü,

Yapılan zamların enflasyonu karşılamadığını,

belirterek hükümet ve yerel yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdi.

Dernek temsilcileri yaptıkları açıklamada, “Bizler yıllarca ülkemize emek verdik. Şimdi hak ettiğimiz yaşam standartlarına kavuşmak istiyoruz. Maaşlarımızın iyileştirilmesini ve sosyal yardımların artırılmasını talep ediyoruz” dedi.

İlgi ve Destek Yoğun

Eyleme katılımın yoğun olduğu gözlemlenirken, Kocaeli halkı da emeklilerin taleplerine destek verdi. Birçok vatandaş, eylem sırasında emeklilerle dayanışma içinde olduğunu belirterek, ekonomik sorunların çözümünün toplumsal huzur için önemli olduğunu vurguladı.

Darıca’ya Yeni Bir Eğitim Yatırımı Mı Geliyor?
Darıca’ya Yeni Bir Eğitim Yatırımı Mı Geliyor?
İçeriği Görüntüle

Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

Emekliler, taleplerinin karşılanması için ilgili mercilere çağrıda bulunurken, yetkililerden konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde emeklilerin sosyal ve ekonomik haklarını iyileştirecek yeni düzenlemelerin gündeme gelmesi ihtimali üzerinde de duruluyor.

Muhabir: Işıl Yurtseven