Kocaeli Çocuk Şube Müdürlüğü, 16-22 Şubat 2026 tarihleri arasında okul çevrelerinde denetim yaptı, dilenen çocuklar ailelerine teslim edildi, öğrencilere seminer verildi.
Okul Çevresinde Güvenlik Önlemleri Artıyor
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, çocukların güvenli eğitim alabilmesi amacıyla İzmit, Körfez, Kandıra ve Derince ilçelerinde 62 ortaokul ve lise çevresinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Denetimler sırasında 5 tekel bayii ve 4 büfe kontrol edilirken, 148 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Bu uygulamalar, okul çevresinde güvenliği artırmayı ve çocukların suistimal edilmesini önlemeyi hedefliyor.

Dilenen Çocuklar Ailelerine Teslim Edildi
Yapılan denetimler sonucunda 8 dilenen çocuk tespit edilerek ailelerine teslim edildi. Daha önce dilendiği belirlenen 3 çocuğun ailelerine idari para cezası uygulandı. Ayrıca 2 çocuğunu dilendirdiği tespit edilen yabancı uyruklu bir şahıs hakkında adli işlem başlatıldı; şahıs sınır dışı edilmek üzere göç idaresine teslim edildi. Bu adımlar, çocukların haklarının korunması ve okul çevresinde güvenli bir ortam oluşturulması için atılan kararlı adımlar arasında yer alıyor.
Öğrencilere ve Güvenlik Görevlilerine Seminerler Verildi
Kocaeli’de eğitim gören öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla İzmit ve Kandıra ilçelerinde 2 lisede toplam 351 öğrenciye seminer düzenlendi. Seminerlerde çocuk hakları, güvenli davranışlar ve sosyal farkındalık konuları anlatıldı. Ayrıca KAAN uygulaması kapsamında 60 özel güvenlik görevlisine okul çevresi güvenliği konusunda bilgilendirme yapıldı.
Kocaeli Emniyeti Çocuk Güvenliğini Öncelikli Tutuyor
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, çocukların güvenli eğitim ortamına sahip olabilmesi ve okul çevresi düzeninin korunması için denetim ve bilinçlendirme çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Yapılan denetimler ve seminerler, çocukların haklarını korumak ve güvenli bir eğitim ortamı sağlamak için yürütülen önemli çalışmalar arasında yer alıyor.




