Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, organize suçların önlenmesi ve takibine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Kocaeli ve İstanbul’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda suç örgütü lideri ve işbirliği yaptığı belirtilen kişilerin de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.
Sabah 05.30’da Eş Zamanlı Operasyon
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 28 Aralık 2025 tarihinde saat 05.30’da Kocaeli ve İstanbul’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon, TCK 220 suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve tehdit suçları kapsamında yapıldı.
Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda:
7 adet ruhsatsız tabanca
410 adet tabanca fişeği
13 adet tabanca şarjörü
1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.
Emniyetten Kararlılık Mesajı
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, il genelinde suçun önlenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.





