Toplantı ve Açılış Konuşması
Kocaeli Üniversitesi, teknoloji ve inovasyon odaklı öğrenci takımlarını bir araya getirerek yeni dönem çalışmalarını başlattı. Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Teknoloji Yarış Takımları Koordinatörü Prof. Dr. H. Metin Ertunç gerçekleştirdi. Ertunç, toplantıda öğrencilerin motivasyonunu artıracak mesajlar verirken, yeni dönemde takım çalışmalarının daha verimli ve planlı yürütülmesinin önemine değindi.
Milli Teknoloji Atölyesi ve Bilimpark İmkanları
Toplantıya katılan TÜBİTAK temsilcisi Metin Gökduman, Milli Teknoloji Atölyesi’nde yer alan altyapı ve çalışma imkanlarını tanıttı. Gökduman, Bilimpark bünyesinde sağlanan bu imkanların yalnızca öğrenci takımları için değil, akademisyenler için de büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Öğrenciler, burada projelerini geliştirebilecek, prototip çalışmalarını hayata geçirebilecek ve yarışmalara hazırlık sürecini daha etkin biçimde yürütebilecek.
Öğretim Üyelerinden Bilgilendirme
Makine Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Eser Yarar, Milli Teknoloji Atölyesi’nde sunulan çalışma fırsatları hakkında detaylı bilgiler verirken, öğrencilerin projelerini nasıl daha verimli yürütebileceklerini de anlattı. Toplantıda ayrıca Doç. Dr. Ersin Asım Güven, yakın zamanda öğrencilere yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verileceğini açıkladı. Bu eğitim ile öğrencilerin hem kendi güvenliklerini sağlama hem de projelerinde sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışabilme kapasitesi artırılacak.
Öğrenci Talepleri ve Yeni Dönem Planları
Toplantının interaktif bölümünde, teknoloji takımlarındaki öğrenciler de taleplerini iletti. Öğrencilerin öneri ve beklentileri doğrultusunda planlamalar yapılacak ve yeni dönem çalışmaları daha sistematik bir şekilde yürütülecek. TEKNOFEST başta olmak üzere farklı yarışmalara katılacak takımlar, toplantı ile hem motivasyonlarını artırdı hem de yol haritalarını netleştirdi.
Kocaeli Üniversitesi, bu tür organizasyonlarla öğrencilerini destekleyerek, onların yeteneklerini geliştirmelerine ve ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarında başarı elde etmelerine katkı sağlamaya devam ediyor.




