Kocaeli’de ulaşımı yakından ilgilendiren yeni bir çalışma başlıyor. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Anadolu Otoyolu üzerinde Kandıra Kavşağı ile Doğu İzmit Kavşağı arasındaki Alikahya mevkiinde altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapılacak.
Çalışmaların 12 Ağustos 2026 Çarşamba günü başlaması planlanıyor.
TEM’DE TRAFİK SERVİS YOLLARINA ALINACAK
Çalışmalar süresince TEM Otoyolu’ndaki trafik akışında düzenlemeye gidilecek. Ankara ve İstanbul istikametlerindeki trafik, servis yolları üzerinden çift yönlü olarak sağlanacak.
Bu nedenle bölgede seyahat edecek sürücülerin özellikle çalışma saatlerinde dikkatli olmaları ve alternatif güzergahları değerlendirmeleri istendi.
GECE SAATLERİNDE ŞERİT KAPATILACAK
Çalışmaların önemli bir bölümü gece saatlerinde gerçekleştirilecek. 12 Ağustos tarihinde saat 22.00 ile 06.00 arasında, Ankara istikametindeki trafiğin servis yoluna aktarılabilmesi amacıyla şerit kapatma uygulanacak.
Şerit kapatma nedeniyle TEM Otoyolu’nda ulaşımın kontrollü şekilde sürdürüleceği bildirildi.
SÜRÜCÜLERE UYARI
Çalışmalar sırasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerekli trafik ve güvenlik tedbirleri alınacak. Bölgede, onaylı trafik projesi doğrultusunda gerekli trafik işaretlemeleri de yapılacak.
Yetkililer, sürücülerin çalışma güzergahında bulunan trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymalarını, hızlarını düşürmelerini ve kontrollü seyretmelerini istedi.
Çalışmalar nedeniyle özellikle yoğun saatlerde bölgede trafik yoğunluğu yaşanabileceği belirtilirken, sürücülerin yolculuklarını planlarken bu düzenlemeyi dikkate almaları önem taşıyor.





