İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, DHKP/C silahlı terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında dev bir operasyon gerçekleştirildi. Aralarında Ankara, İzmir ve Kocaeli’nin de bulunduğu 8 ayrı ilde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 24 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, DHKP/C terör örgütünün hücre yapılanmalarına ve örgütsel faaliyetlerine yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İstanbul merkezli yürütülen operasyonla, örgüt adına faaliyet gösteren şahıslara ağır bir darbe indirildi.
İfadeler ve Sosyal Medya Takibi Ele Verdi
Soruşturma çerçevesinde; daha önce yakalanan kişilerin etkin pişmanlık hükümleri altındaki itiraflarında adı geçen, örgüt ideolojisi doğrultusunda gerçekleştirilen yasa dışı eylemlere ve açıklamalara katılan, ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden örgütsel propaganda yürüten isimler tek tek tespit edildi. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin adreslerine şafak vakti baskın düzenlendi.
Hücre Evlerinden Çok Sayıda Dijital Materyal Çıktı
Operasyon dalgası, önceden belirlenen 46 farklı hedef adrese yönelik eş zamanlı olarak yürütüldü. Güvenlik güçleri; İstanbul'da 32, Ankara'da 4, Hatay'da 3, İzmir'de 3, Erzincan, Tekirdağ, Antalya ve Kocaeli'de ise birer adrese giriş yaptı. Gerçekleştirilen aramalarda 24 şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü. Baskın yapılan ev ve iş yerlerinde örgüt adına önemli veriler barındırdığı değerlendirilen çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyale el konuldu. Kimlikleri belirlenen ancak adreslerinde bulunamayan firari şüphelilerin yakalanması amacıyla emniyet birimlerinin başlattığı geniş çaplı arama çalışmaları ise titizlikle devam ediyor.



