Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 18 Ağustos 2026 Salı (bugün) tarihli resmi verilere göre, Başiskele'deki Yuvacık Barajı, Kandıra'ya su sağlayan Namazgah Barajı ve İhsaniye Barajı'nın güncel doluluk oranları belli oldu.

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı'nda doluluk oranı yüzde 61'e geriledi. Barajda anlık olarak 31 milyon 360 bin metreküp (m³) su bulunuyor.

Yuvacık Barajı'nın son 4 günlük doluluk seyri ise şu şekilde kayıtlara geçti:

14 Ağustos: %64

15 Ağustos: %63

16 Ağustos: %62

18 Ağustos (Bugün): %61

Son verilere göre Yuvacık Barajı'nda doluluk oranındaki düşüş devam ediyor. Son günlerde yüzde 64 seviyesinden yüzde 61'e gerileyen barajda su miktarı da azalmayı sürdürüyor. Yaz sıcaklıkları ve artan su tüketimiyle birlikte kentin su rezervlerinin korunması önemini koruyor.

İzmit’teki Dehşet Anlarında Yeni Gelişme: Saldırgan Öldü, Eski Eşinin Kocası Yaşıyor
İzmit’teki Dehşet Anlarında Yeni Gelişme: Saldırgan Öldü, Eski Eşinin Kocası Yaşıyor
İçeriği Görüntüle

Namazgah Barajı'nda Doluluk Yüzde 57'ye Geriledi

Kandıra ve çevresindeki yerleşim yerlerinin su ihtiyacını karşılayan Namazgah Barajı'nda da düşüş yaşandı. Barajdaki güncel su rezervi 12 milyon 960 bin metreküp (m³) olarak ölçülürken, doluluk oranı yüzde 57 olarak kaydedildi.

Namazgah Barajı'nın son 4 günlük doluluk karnesi şu şekilde:

14 Ağustos: %58

15 Ağustos: %58

16 Ağustos: %58

18 Ağustos (Bugün): %57

Namazgah Barajı'nda doluluk oranı yüzde 58 seviyesinden yüzde 57'ye geriledi. Barajdaki su miktarında da azalma görülürken, yaz döneminde artan su tüketimi nedeniyle su kaynaklarının korunması ve tasarruflu kullanım önem taşıyor.

İhsaniye Barajı'nda Doluluk Yüzde 75'e Düştü

Kocaeli'nin önemli su kaynaklarından İhsaniye Barajı'nda doluluk oranı yüzde 75 olarak ölçüldü. Barajda anlık olarak 5 milyon 990 bin metreküp (m³) su bulunuyor.

İhsaniye Barajı'nın son 4 günlük doluluk seyri ise şu şekilde:

14 Ağustos: %76

15 Ağustos: %76

16 Ağustos: %75

18 Ağustos (Bugün): %75

İhsaniye Barajı'nda doluluk oranı yüzde 76 seviyesinden yüzde 75'e gerilerken, son iki gündür bu seviyede seyrediyor. Kocaeli genelindeki barajların doluluk oranları yaz mevsimi boyunca yakından takip edilirken, vatandaşların suyu tasarruflu kullanmaları ve su kaynaklarının korunmasına özen göstermeleri önem taşıyor.

Muhabir: Tolga Atar