Hastaneye kaldırılan Öztürk, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İşte kan donduran olayın tüm ayrıntıları...
Bayram Sevinci Yaşamak İçin Köye Gelmişti
Edinilen bilgilere göre, aslen Kırklareli olan ve yazı hayatını İstanbul’da sürdüren 52 yaşındaki yazar Ayten Öztürk, akraba bağlarını koparmamak ve Kurban Bayramı'nı birlikte geçirmek adına Vize ilçesine bağlı Küçükyayla köyündeki anne evine geldi.
Olay günü annesi ve teyzesiyle birlikte evlerinin bahçesinde huzurlu bir şekilde oturan ve sohbet eden Öztürk’ün yanına, bir süre sonra erkek yeğeni B.S. geldi.
Bahçedeki Samimi Sohbet Miras Kavgasına Döndü
Akrabaların bir arada olduğu sırada, B.S. ile teyzesi Ayten Öztürk arasında aile büyüklerinden kalacak olan mirasın paylaşımı konusunda fırtınalar koptu. Sözlü tartışmanın fitili kısa sürede ateşlendi ve sesler yükselmeye başladı.
Gözü Döndü, Teyzesini Bıçaklayıp Kaçtı! Öfkesine yenik düşen ve gözü dönen B.S., yanındaki kesici aletle teyzesi Ayten Öztürk’e hunharca saldırdı. Öztürk’ü vücudunun çeşitli yerlerinden ağır şekilde bıçaklayan zanlı, talihsiz kadının kanlar içinde yere yığılmasının ardından hızla olay yerinden kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı.
Hastanede Yapılan Tüm Müdahaleler Yersiz Kaldı
Dehşet anlarına tanıklık eden anne ve teyzenin çığlıkları üzerine köylüler yardıma koşarken, durum hemen jandarma ve 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirildi. Kısa sürede köye ulaşan sağlık ekipleri, ağır yaralı yazar Öztürk’e olay yerinde ilk müdahaleyi yaparak kalp masajı eşliğinde Vize Devlet Hastanesi acil servisine kaldırdı. Ancak acı haber gecikmedi; talihsiz yazar, doktorların gösterdiği tüm üstün çabaya rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.
Katil Zanlısı Yeğen Kıskıvrak Yakalandı
Olayın ardından Küçükyayla köyü ve çevresinde geniş çaplı bir arama operasyonu başlatan Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçan katil zanlısı yeğen B.S.’yi saklandığı adreste kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Jandarma karakoluna götürülen B.S.’nin sorgusunun sürdüğü ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Edebiyat dünyasını derinden sarsan cinayetle ilgili jandarma ekiplerinin çok yönlü incelemesi devam ediyor.





