Bedelli askerlik artık yarım milyona dayandı
Bedelli askerlik artık yarım milyona dayandı
İçeriği Görüntüle

Kayseri’de son günlerde etkili olan kar yağışı ve tipi, şehir genelinde yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle Pınarbaşı, Sarız ve Hacılar ilçelerinde yolda kalan vatandaşlar mahsur kaldı.

AFAD ve Kurtarma Ekipleri Harekete Geçti


Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda hazır bekleyen AFAD ve akredite kurtarma ekipleri, zorlu kış şartlarında mahsur kalan vatandaşların yardımına koştu. Ekipler, kurtardıkları kişileri yurtlara yerleştirerek güvenli bir şekilde barınmalarını sağladı.

Mahsur Kalanlar İlçelere Göre Kurtarıldı


Kurtarma operasyonları kapsamında; Akkışla’da 1, Bünyan’da 3, Develi’de 28, Hacılar’da 4, İncesu’da 5, Kocasinan’da 12, Melikgazi’de 26, Pınarbaşı’da 8, Sarıoğlan’da 1, Sarız’da 9, Talas’ta 14, Tomarza’da 2 ve Yeşilhisar’da 4 kişi güvenliğe alındı. Böylece toplam 117 vatandaş kurtarılarak olumsuz hava koşullarından korunmuş oldu.

Kaynak: İHA