Kartepe’de sanat ve çevre bilincini bir araya getiren özel bir sergi kapılarını açtı. Kartepe Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, sanatçı Sare Ertaş Kurtaş’ın elektronik atıklardan oluşturduğu eserler sanatseverlerle buluştu.

İleri Dönüşümün Sanatla Buluşması

Kartepe Kent Meydanı Sanat Evi’nde açılan sergide; kullanım ömrünü tamamlamış devre kartları, kablolar, çipler ve çeşitli elektronik parçalar estetik eserlere dönüştürüldü. “İleri dönüşüm” temasıyla hazırlanan sergi, atık olarak görülen malzemelerin yeniden hayat bulabileceğini gözler önüne seriyor.

Sanata ve Sanatçıya Destek

Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Enes Emengen, belediye olarak sanata ve sanatçıya her zaman destek verdiklerini belirterek, Sare Ertaş Kurtaş’ı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

3 Nisan’a Kadar Ziyarete Açık

Yoğun ilgi gören sergi, sanatseverlerin yanı sıra çevre duyarlılığına dikkat çekmek isteyen ziyaretçileri de ağırlıyor. Ücretsiz olarak gezilebilen sergi, 3 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Dikkat Sıcaklıklar Artıyor, O İllere Sağanak Geliyor! 9 Eylül 2026 Güncel Hava Durumu Raporu
Dikkat Sıcaklıklar Artıyor, O İllere Sağanak Geliyor! 9 Eylül 2026 Güncel Hava Durumu Raporu
İçeriği Görüntüle

Muhabir: YEŞİM ARICAN