Bahçeşehir Üniversitesi'nin 2025-2026 Akademik Yılı mezuniyet töreni Ataşehir Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu yıl 5 bin 200 öğrencinin mezun olduğu törende üniversite birincisi, kariyer değişikliğiyle dikkat çeken 32 yaşındaki Fatma Güzin Turkay oldu.
ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra yaklaşık üç yıl özel sektörde çalışan Turkay, kariyerine farklı bir yön vermeye karar verdi. 2022 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanan başarılı öğrenci, eğitimini bölüm birincisi olarak tamamladı.
"18 Yaşında Doğru Kararı Vermek Her Zaman Kolay Değil"
Mezuniyet sonrası açıklamalarda bulunan Fatma Güzin Turkay, mühendislik eğitimini severek tamamladığını ancak çalışma hayatında kendisi için doğru mesleğin bu olmadığını fark ettiğini söyledi.
Kendi terapi sürecinin ardından psikoloji alanına ilgisinin arttığını belirten Turkay, psikoloji üzerine kitaplar okuyup makaleler incelemeye başladığını ifade etti. Zamanla psikolog olma isteğinin ağır bastığını anlatan Turkay, kararını netleştirdikten sonra yeniden üniversite sınavına girerek psikoloji eğitimine başladığını dile getirdi.
Altın Beyin Ödülünün Sahibi Oldu
Mezuniyet töreninde Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel tarafından geleneksel Altın Beyin Ödülü Fatma Güzin Turkay'a takdim edildi.
Ödülünü alan Turkay, konuşmasının ardından adının yer aldığı plakayı üniversite kütüğüne çakarak mezuniyet geleneğini yerine getirdi.
Gelecek Hedefi Akademisyenlik
Fatma Güzin Turkay, gelecekte klinik psikoloji alanında özellikle nöroçeşitli yetişkinlerle çalışmayı hedeflediğini söyledi. Sosyal psikoloji, nöropsikoloji ve klinik psikolojiyi bir araya getiren bütüncül çalışmalar yürütmek istediğini belirten Turkay, en büyük hayallerinden birinin de akademisyen olmak olduğunu ifade etti.
Mezuniyet Töreninde Geleceğe Mesaj
Törende konuşan Bahçeşehir Üniversitesi yöneticileri ise yapay zekâ, biyoteknoloji ve dijital dönüşüm çağında yalnızca diploma sahibi olmanın yeterli olmadığını vurgulayarak, sorgulayan, üreten ve değişime liderlik eden bireylerin önemine dikkat çekti.





