Kandıra’da Dev Doğa Buluşması: 18. Geleneksel Turna ve Tatlısu Levreği Festivali Nefes Kesti!
Kandıra’da Dev Doğa Buluşması: 18. Geleneksel Turna ve Tatlısu Levreği Festivali Nefes Kesti!
İçeriği Görüntüle

Kocaeli Valiliği'nin kent genelinde ilan ettiği kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısının ardından, Kandıra Kaymakamlığı da deniz can güvenliğini korumak adına acil bir karar aldı. Kaymakamlık, ilçede olumsuz hava ve deniz şartlarının baş göstermesi sebebiyle kıyı şeridindeki tüm plajlarda denize girmeyi geçici olarak yasakladı.

Dalga Boyu ve Akıntı Tehlikesi Var

Kandıra Kaymakamlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, olumsuz hava ve deniz şartlarının can güvenliği açısından büyük bir risk oluşturduğu belirtildi. Açıklamada, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü (bugün) itibarıyla Kandıra ilçesi sınırları içerisinde yer alan tüm plajlarda denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu ilan edildi.

Can Güvenliği Açısından Yasağa Uyulmalı

Hafta sonu tatili için Kerpe, Kefken, Cebeci, Bağırganlı ve Kumcağız gibi popüler plajlara gitmeyi planlayan vatandaşların, bu karar doğrultusunda denize girmemeleri ve cankurtaran ekiplerinin uyarılarına kesinlikle uymaları istendi. Özellikle Karadeniz sahillerinde görülen tehlikeli rip akıntısı ve yükselen dalga boyu nedeniyle yasağa uyulması noktasında taviz verilmeyeceği, kolluk kuvvetlerinin sahillerde denetim yapacağı öğrenildi.

Kandira Sahil Kocaelitv

Muhabir: Ayşe Sapma