Rekabet Kurulu, İzmit merkezli Koruma Klor Alkali Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Kurul, şirketin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Yapılan değerlendirme sonucunda, şirketin fiyatlandırma politikaları nedeniyle rekabet ortamını bozduğu kanaatine varıldı. Bu kapsamda şirkete 164 milyon 484 bin 83 TL 28 kuruş tutarında idari para cezası kesildi.

Üç ilde üretim yapan şirket

Sektörün önemli aktörlerinden biri olan Koruma Klor Alkali Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin üretim tesisleri Kocaeli, Denizli ve Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunuyor. Kimya, tarım, temizlik ve lojistik alanlarında faaliyet gösteren şirket, aynı zamanda İzmit’te yer alan merkez fabrikasıyla da dikkat çekiyor.

Kocaeli’de %31,90’lık Kira Zam Oranı Makul mü?
Kocaeli’de %31,90’lık Kira Zam Oranı Makul mü?
İçeriği Görüntüle

Soruşturma Tamamlandı Ceza Uygulandı

Rekabet Kurulu, şirketin piyasa dinamiklerini bozacak şekilde fiyatlama yaptığına hükmetti. Soruşturma sürecinde elde edilen bulguların değerlendirilmesiyle ceza kararı alındı.

Kurulun kararı, Resmî Gazete ve kurumun internet sitesinden kamuoyuyla paylaşıldı.

Kaynak: İHA