İzmit Belediyesi, zabıta denetimlerinde teknolojiyi devreye sokarak yaka kamerası uygulamasını hayata geçirdi. Çevre, asayiş ve gıda denetimlerini daha şeffaf hale getirmek amacıyla başlatılan sistem kapsamında, zabıta personeli artık sahada sesli ve görüntülü kayıt alabilecek.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yeni uygulamanın hem vatandaş hem de personel açısından güven verici bir sistem olduğunu belirtti. Kameraların KVKK kurallarına uygun şekilde kullanılacağını vurgulayan Başkan Hürriyet, amaçlarının halkın temiz, düzenli ve güvenli bir çevrede yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.

65 Yaka Kamerasıyla Tam Kapsamlı Denetim

Başkan Hürriyet, uygulamayla ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Denetimleri daha teknolojik, kayıt altında ve KVKK’ya uygun şekilde yapmak adına 65 adet yaka kamerası aldık. Zabıtalarımızın sahada gerçekleştirdiği her işlem artık görüntülü ve sesli şekilde kayıt altına alınacak.”

Yaka kameraları sayesinde çevre kirliliği, kontrolsüz atık, ruhsatsız satış gibi konularda somut delillere dayalı işlem yapılabilecek. Kameralar üzerinde kayıt yapıldığına dair uyarı bulunduğu için süreç tamamen şeffaf şekilde ilerleyecek.

“Kimseye Tuzak Kurmuyoruz, Kuralları Uyguluyoruz”

İzmit Belediye Başkanı, yapay zekâ destekli kamera sistemlerinin şehir yaşamında denetim kalitesini artıracağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Amacımız kimseyi hedef almak ya da tuzak kurmak değil. Aksine toplumsal düzeni, çevre temizliğini ve kamu hakkını korumak. İnsanlarımızın daha düzenli bir ortamda yaşamasını sağlamak.”

Başkan Hürriyet, sistemin aynı zamanda zabıta personelinin işini kolaylaştıracağını, vatandaş şikâyetlerine daha hızlı ve belgeli yanıt verebileceklerini de sözlerine ekledi.

Müdür Fındık: “İzmit’in Gözü Kulağıyız”

Zabıta Müdürü Ümit Fındık, uygulamanın sahada nasıl işlediğine dair bilgi vererek, personelin mesaiye başlar başlamaz kameraları aktif hâle getirdiğini söyledi. Olası olumsuzlukların görüntüler üzerinden değerlendirildiğini belirten Fındık, “İzmit’in gözü kulağı olmaya devam ediyoruz” dedi.

Kocaeli Nöbetçi Eczane I Bugün Kocaeli’de Hangi Eczaneler Nöbetçi?
Kocaeli Nöbetçi Eczane I Bugün Kocaeli’de Hangi Eczaneler Nöbetçi?
İçeriği Görüntüle

Demir: “Daha Şeffaf, Daha Denetlenebilir”

Belediye Bilgi İşlem Müdürü Samet Can Demir ise, sistemin teknik altyapısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kameraların düzenli olarak haftalık yedekleme ile arşivleneceğini belirten Demir, “Artık zabıta denetimleri çok daha denetlenebilir ve şeffaf bir yapıya kavuştu” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Pınar Gül