Olay, 7 Haziran sabahı saat 04.30 sıralarında İzmit'te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah ezanını okumak için Yeni Cuma Camii’ne gelen müezzin, kadınlar bölümünden gelen sesler üzerine içeriyi kontrol etti. Bu sırada bir kadın ve bir erkeği fark eden müezzin, şahısların kısa süre sonra camiden ayrıldığını gördü.

Uygunsuz Davranışlarda Bulundu

İlk incelemelerde hırsızlık ihtimali üzerinde durulurken, güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesiyle olayın farklı bir boyutu ortaya çıktı. Görüntülerde iki kişinin cami içerisinde uygunsuz davranışlarda bulunduğunun belirlenmesi üzerine polis ekipleri çalışma başlattı.

Yürütülen soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen T.Y. ve Z.Ş.Ü. gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyette verdikleri ifadelerde, söz konusu eylemi “farklı bir deneyim yaşamak” amacıyla gerçekleştirdiklerini ve pişman olduklarını söyledikleri öğrenildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı sonrasında dosya yeniden değerlendirmeye alındı. Şüpheliler hakkında “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” ile “ibadethaneye zarar verme” suçlarından yeniden işlem başlatıldı.

Gittiği Her Yerde İz Bırakıyor: Kartepe’den Sonra İzmit de Dr. Arslan’ı Ödüllendirdi
Gittiği Her Yerde İz Bırakıyor: Kartepe’den Sonra İzmit de Dr. Arslan’ı Ödüllendirdi
İçeriği Görüntüle

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden T.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Z.Ş.Ü.’nün ise halen arandığı ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Muhabir: Metehan Şanlı