Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde asayişin sağlanması, ruhsatsız ve vahim nitelikteki silahların sokaklardan temizlenmesi ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan firarilerin adil yargı önüne çıkarılmasına yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda İzmit ilçesinde yürütülen titiz takip, sonuç verdi.
Vahim Nitelikte Silah Suçundan Arandığı Belirlendi
Edinilen bilgilere göre; "Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermilerin Satın Alınması, Taşınması ve Bulundurulması" suçundan hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.E. isimli şahıs, emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonla 23 Temmuz 2026 Perşembe günü İzmit'te kıskıvrak yakalandı.

Emniyetteki İşlemlerinin Ardından Tutuklandı
Gözaltına alınan hükümlü O.E., Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından aynı gün adli makamlara sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, suçun önlenmesi ve faillerin yakalanmasına yönelik kararlı mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.




