İzmit’te uzun yıllar aşçılık yapan, Lokanta Nizam’ın kurucusu Nizamettin Yanduman’dan acı haber geldi. Kentte “Kel Nizam” lakabıyla tanınan Yanduman, 4 Ekim’i 5 Ekim’e bağlayan gece 78 yaşında yaşamını yitirdi.

Mesleğine 45 yılını veren Yanduman, hazırladığı yemekler ve tezgâhının başında müşterileriyle kurduğu bağla tanınıyordu.

Kocaeli’de 5 Ekim Elektrik Kesintisi: 7 İlçede Saatlerce Olmayacak
Kocaeli’de 5 Ekim Elektrik Kesintisi: 7 İlçede Saatlerce Olmayacak
İçeriği Görüntüle

Babadan oğula uzanan meslek

Nizamettin Yanduman, Çınarlı mevkiindeki Bol Kepçe Lokantası’nın sahibi, “Bol Kepçe Tahsin” lakaplı merhum Tahsin Yanduman’ın oğluydu.

Babasından gelen aşçılık mesleğini sürdüren Yanduman, kurduğu Lokanta Nizam’da yıllarca müşterilerini ağırladı. Yemek almak için tezgâhının önünde oluşan sıralar, meslek hayatının bir parçası oldu.

Mutfakta geçen yıllar

Saklı ve Nurzade Yanduman’ın babası olan Nizamettin Yanduman, 45 yıl boyunca aşçılık yaptı. Lokanta Nizam ile İzmit’in esnaf yaşamında yer edinen Yanduman’ın vefatı, ailesi ve sevenlerini yasa boğdu.

Kaynak: Haber Merkezi