Kent merkezinde yürüyen birçok kişi, ellerinde rengarenk şemsiyelerle güneş siperi oluşturdu.

İzmit genelinde etkili olan aşırı sıcaklar ve yüksek nem oranı, günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaya özen gösteren İzmitliler, sokağa çıkmak zorunda kaldıklarında ise yanlarına ilk olarak şemsiyelerini alıyor.

İzmit Akmeşe’de kamyon trafiğine yeni güzergâh
İzmit Akmeşe’de kamyon trafiğine yeni güzergâh
İçeriği Görüntüle

​"Yağmur İçin Değil, Güneş İçin"


​Genellikle sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezi olan şemsiyeler, bu kez kavurucu yaz sıcağına karşı birer kalkana dönüştü. Yürüyüş Yolu ve Fethiye Caddesi gibi kentin en işlek noktalarında objektiflere yansıyan görüntüler, sıcaklığın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

​Vatandaşlar, gölge alanların az olduğu caddelerde şemsiye kullanmanın kendilerini güneş çarpmasından koruduğunu belirtiyor. Uzmanlar da özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dik gelen güneş ışınlarına karşı şapka, gözlük ve şemsiye gibi koruyucuların kullanılmasının sağlık açısından önemli olduğuna dikkat çekiyor.


​İşte İzmit sokaklarında termometreler yükselirken kameralara yansıyan o anlar:

Muhabir: Fatıma Nur Uçar