İzmit Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının 2.birleşimi İzmit Belediye binasında gerçekleştiriliyor. Meclis Başkan Vekili Muhammet Ertürk başkanlığında yapılan toplantıda 4 gündem maddesi konuşuldu.
527 Milyon 921 Bin TL Devrildi
Mecliste paylaşılan verilere göre, 2025 yılı gelir bütçesi 3 milyar 425 milyon TL olarak öngörülmüştü. Yıl sonu itibarıyla gider bütçesinden artan 527 milyon 821 bin TL’lik tutarın 2026 yılına devrettiği kayıtlara geçti.
1 Milyar 72 Milyon TL Borcumuz Var
Mali tabloya yönelik eleştirilerini sunan MHP’li meclis üyesi Okan Karagöz, rakamların göründüğü kadar iyimser olmadığını savundu. Karagöz, belediyenin ciddi bir borç yükü altında olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Borç ve gider karşılığı olarak 1 milyar 72 milyon TL borcumuz olduğu görülüyor. SGK borçları, kamuya olan faizler ve BEKAŞ’ın mali yükümlülükleri de eklendiğinde, toplam borcumuz yaklaşık 1 milyar 700 milyon TL’ye ulaşmış durumda. Ortada bir bütçe fazlası varmış gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor ancak gerçek tablo bu değil."




