İstanbul’da hafta sonuna girilen cuma günü, özellikle iş çıkış saatlerinde trafik yoğunluğu vatandaşlara zor anlar yaşattı. Saat 18.30 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü. Şehrin her iki yakasında da trafik, adeta ilerlemez hale geldi.
Cevizlibağ E-5’te Uzun Araç Kuyrukları
Trafiğin en yoğun olduğu noktalardan biri Cevizlibağ E-5 oldu. Havadan çekilen görüntülerde, araçların kilometrelerce kuyruk oluşturduğu ve trafiğin neredeyse tamamen durduğu görüldü. Sürücüler, kısa mesafeleri kat edebilmek için dakikalarca beklemek zorunda kaldı.
Son 3 Gündür Yüzde 80’in Altına Düşmüyor
İstanbul’da özellikle çarşamba gününden bu yana trafik yoğunluğu yüzde 80 seviyesinin altına inmedi. Uzmanlar, okulların açık olması, yıl sonu iş trafiği ve alışveriş hareketliliğinin bu yoğunlukta etkili olduğunu belirtiyor.
Toplu Taşımada da Yoğunluk
Trafikteki sıkışıklık toplu taşıma araçlarını da etkiledi. Metrobüs duraklarında yoğun bekleyişler yaşanırken, otobüs ve minibüslerde de ciddi bir doluluk gözlemlendi. Yetkililer, vatandaşlara toplu taşımayı tercih etmeleri ve alternatif güzergâhları kullanmaları yönünde uyarılarda bulundu.




