Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nce "Zeytinköy" olarak bilinen Yeşildere Mahallesi’nde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleşen Narkokapan-2 operasyonunda 458 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Biz uyuşturucuya savaş açtık; operasyonlarımızla onlara nefes aldırmayacağız" dedi.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Muratpaşa ilçesindeki "Zeytinköy" olarak bilinen Yeşildere Mahallesi’nde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şafak vakti geniş çaplı operasyon düzenledi. Çok sayıda asayiş biriminin katıldığı operasyon, polis helikopteri, İHA, drone ve narkotik dedektör köpekleri ile havadan ve karadan desteklendi.
Mahalleye giriş ve çıkışları kontrol altına alan ekipler, önceden tespit edilen çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yaptı. Arama ve gözaltı işlemleri sabah boyunca sürdü.
4 ay süren teknik takip sonrası düğmeye basıldı
Operasyonun hazırlık aşamasına ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, torbacı olarak bilinen sokak satıcılarına yönelik yaklaşık 4 ay süren teknik takip ve istihbarat çalışması yürütüldüğünü belirtti. Bakan Yerlikaya çalışmalar kapsamında şüphelilerin tüm bağlantıları ve eylem yöntemlerinin ayrıntılı şekilde tespit edildiğini söyledi.
Yerlikaya, operasyonun Antalya merkezli olmak üzere 17 ilde eş zamanlı gerçekleştirildiğini aktararak şu bilgileri verdi: "Narkokapan Antalya-2 operasyonumuza; 2 bin 753 polis, 609 ekip, 1 helikopter, 2 İHA, 3 drone, 1 deniz aracı ve 35 narkotik dedektör köpeği katıldı. Çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi ve 458 şahsı gözaltına aldık. Şu an itibarıyla operasyonumuz devam ediyor."




