Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında atama ve terfilerle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Çok sayıda general ve albay terfi ettirildi. Jandarma'da 78 üst düzey personelinin yeri değişirken, 21 personelde bir üst rütbeye terfi etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda da 5 personel üst rütbeye terfi etti.
TÜRKİYE'NİN İLK JANDARMA GENERALİ
Yapılan atama ve terfiler arasında Türk Jandarma tarihinde bir ilke de imza atıldı. GResmî Gazete’de yayımlanan kararnameye göre Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti. 2024 yılında Çankırı İl Jandarma Komutanı olan Şakir, yeni kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı Personel Merkez Daire Başkanlığı görevine getirildi.
TUĞGENERAL GÜLDEN MAT ŞAKİR KİMDİR?
Gülten Mat Şakir, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma teşkilatında pek çok kritik görevde bulundu. 2024 yılı Ağustos ayında Çankırı İl Jandarma Komutanı olarak atandı. Bu göreve getirilen ilk kadın subay olarak tarihe geçti. 2025 yılında tuğgeneralliğe terfi etti.

Resmi Gazete'de yayımlanan terfi ve atamalara buradan bakabilirsiniz https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/07/20250731.pdf