Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Furkan Hareketi mensupları ile polis ekipleri arasında yaşanan gerginlik, Kent Meydanı’nın ardından Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne taşındı.

Edinilen bilgilere göre olaylar, 24 Ağustos akşamı Furkan Hareketi mensuplarının Gebze Kent Meydanı’nda bir araya gelmesiyle başladı.

Kent Meydanı’nda müdahale

İddiaya göre grup, Kent Meydanı’nda bir araya gelirken faaliyet sırasında polis ekipleriyle grup arasında gerginlik yaşandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre grubun izinsiz stant açmak istediği öne sürülürken, bazı kaynaklar ise Furkan Hareketi mensuplarının Alparslan Kuytul ve Semra Kuytul’un tutuklanmasını protesto etmek amacıyla toplandığını ve dernek binasına yürümek istediğini aktardı.

Polis ekiplerinin yürüyüşe izin vermemesi üzerine yaşanan gerginlikte bazı grup üyelerinin gözaltına alındığı belirtildi.

Kocaeli'de 25 Ağustos'ta Hangi İlçelerde Elektrik Olmayacak?
Kocaeli'de 25 Ağustos'ta Hangi İlçelerde Elektrik Olmayacak?
İçeriği Görüntüle

Gerginlik emniyet önünde devam etti

Gözaltıların ardından bazı grup mensupları ve gözaltına alınan kişilerin yakınları, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.

Kalabalığın yol üzerinde bulunması nedeniyle bölgede trafik akışının da etkilendiği öğrenildi. Polis ekipleri, kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Uyarıların ardından polis ile gruptakiler arasında yeniden arbede yaşandığı, müdahale sırasında bir kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Görüntüler sosyal medyada yayıldı

Yaşanan olaylara ilişkin bazı görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerinden taraflar arasında karşılıklı değerlendirmeler yapılırken, olayların tamamını ortaya koyan resmi bir açıklama henüz paylaşılmadı.

Bu nedenle sosyal medyada yer alan taraflara yönelik bazı suçlama ve değerlendirmelerin bağımsız olarak doğrulanmadığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Furkan Hareketi tarafından 25 Ağustos sabahı yapılan açıklamada, Gebze’de gözaltına alınan mensuplarının serbest bırakıldığı duyuruldu.

Yerel kaynaklar da emniyetteki işlemlerin ardından gözaltındaki kişilerin serbest bırakıldığını aktardı.

Olayla ilgili resmi makamlardan yapılacak açıklamaların, yaşanan gerginliğin nedenleri ve gözaltı işlemlerinin ayrıntılarına ilişkin daha net bilgiler ortaya koyması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi