Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yerel yönetim, kadınların fiziksel ve sosyal hayatlarını destekleyen çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gebze Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda hayata geçirilen “Adım At, Havan Değişsin” projesi kapsamında çok sayıda kadın, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Eskihisar Sahili’nde bir araya geldi. Açık alanda spor yapmanın imkânlarından yararlanan katılımcılar, sahil şeridinde hem form tuttu hem de bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı.

Eğitmen Eşliğinde Step Ve Aerobik Egzersizleri
Müzik ritimleri eşliğinde sahilde toplanan kadınlar, uzman spor eğitmeninin rehberliğinde step ve aerobik hareketleri gerçekleştirdi. Tempolu egzersizlerle güne başlayan kadınlar, deniz havası eşliğinde kalori yakarken stresi de geride bıraktı. Fiziksel aktivitelerin tamamlanmasının ardından Gebze Belediyesi görevlileri tarafından etkinliğe katılan kadınlara sıcak çay ikramı yapıldı. Spor sonrası deniz kenarında çaylarını yudumlayan katılımcılar, sohbet ederek günün yorgunluğunu birlikte attı.

“Sporcu Kent Gebze” Vizyonu İle Sosyal Destek
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün öncülük ettiği “Sporcu Kent Gebze” hedefi doğrultusunda sporu toplumun her kesimine yaymayı amaçlayan belediye ekipleri, kadınların sosyal, kültürel ve fiziksel açıdan kendilerini iyi hissetmelerini önceliklendiriyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, kadınların günlük hayatın koşuşturmacasından uzaklaşarak kendilerine zaman ayırabilecekleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanabilecekleri bu tür açık hava etkinliklerinin kent genelinde farklı alanlarda devam edeceğini belirtti.






