Fatih Belediyesi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Fatih İlçe Spor Müdürlüğü iş birliğiyle organize edilen şenlik, Fatih Belediyesi Kano ve Kürek Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da katıldı. Yaklaşık bin kişinin yer aldığı etkinlikte özel bireyler ve aileleri için çeşitli sportif faaliyetler, sahne gösterileri, yüz boyama ve resim atölyeleri düzenlendi.

Etkinlikte konuşan İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, “Biz sizi bir gün değil her gün seviyoruz. Sizin hayatınızı kolaylaştırmak için buradayız. Anne babalarınıza, öğretmenlerinize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ise konuşmasında engelli bireylerin toplumun kıymetli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, “Sizler bizim başımızın tacısınız. Hayatımızdaki asıl engeller sevgisizlik, merhametsizlik, anlayışsızlık ve bencilliktir. Siz bu mücadelenin en güçlü ilham kaynağısınız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında ayrımcılıkla mücadeleye de vurgu yapan Başkan Turan, “Bizim dünyamızda hiçbir farklılık, insanca yaşamaya ve birbirimizi anlamaya engel değildir. İnancımız ve kültürümüz ayrımcılığa asla izin vermez” dedi.

Deplasmanda zafer: Çayırova Belediyesi’nden üst üste ikinci galibiyet
Deplasmanda zafer: Çayırova Belediyesi’nden üst üste ikinci galibiyet
İçeriği Görüntüle

Etkinlikte özel bireylerin hazırladığı gösteriler de büyük beğeni topladı.

Kaynak: İHA