İstanbul’un Esenyurt ilçesinde akşam saatlerinde yaşanan ilginç kaza, çevrede kısa süreli paniğe neden oldu. Park halinde bulunan bir kamyon, henüz belirlenemeyen bir nedenle kendi kendine hareket ederek ilerledi ve başka bir kamyonetin üzerine düştü. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, iki araçta da maddi hasar meydana geldi. Kaza anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde kamyonun hızla hareket ederek kontrolden çıktığı anlar net şekilde görülüyor.
Kaza Piri Reis Mahallesi’nde Meydana Geldi
Kaza, saat 18.30 sıralarında Esenyurt Piri Reis Mahallesi 2269. Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 65 HA 205 plakalı kamyon park halinde bulunduğu sırada aniden hareket etmeye başladı. Sürücüsüz şekilde ilerleyen kamyon, garaj duvarındaki korkuluklara çarptıktan sonra yön değiştirerek yakınlardaki bir garajda park halinde bulunan başka bir kamyonetin üzerine düştü. Çevrede bulunan vatandaşlar büyük bir gürültüyle kazayı fark etti.
Yaralanan Olmadı, Maddi Hasar Oluştu
Kazanın yaşandığı sırada araçların içinde kimsenin bulunmaması, olası bir faciayı önledi. Olayda yaralanan olmazken, kamyon ve kamyonette ciddi maddi hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, güvenlik önlemleri alarak araçların bulunduğu yerden kaldırılmasını sağladı.
Kaza Anı Kamerada
Öte yandan kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde park halindeki kamyonun kısa sürede hızlanarak ilerlediği, korkuluklara çarptıktan sonra kamyonetin üzerine düştüğü anlar yer aldı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, kamyonun neden kendi kendine hareket ettiği yapılacak teknik değerlendirme sonrası netlik kazanacak.





