Nevşehir’de kaza sonrası aracını kaporta servisine tamire bırakan bir vatandaş, ekspertiz raporunda değiştirilmesi gereken parçaların tam olarak değiştirilmediğini öğrenince şok yaşadı. Ekspertiz raporunda yenisiyle değişmesi gereken parçaların tamir edilerek tekrar takıldığı veya hiç takılmadığı ortaya çıktı.

Ekspertiz Raporuna Rağmen Parçalar Değiştirilmedi

Menderes Ö., Aksaray yolunda 68 ADY 327 plakalı aracıyla kaza yaptıktan sonra aracını Yavuz A.’ya ait Otolar Kaporta servisine tamire bıraktı. Sigorta şirketi tarafından görevlendirilen ekspertiz, hasarlı parçaların orijinalleriyle değiştirilmesi yönünde rapor hazırladı. Ancak iddiaya göre klima radyatörü ve farlar tamir edilerek tekrar takıldı, sol direk hava yastığı ise hiç takılmadı.

Yeşilçam'ın Usta İsmi Can Kolukısa Hayatını Kaybetti
Yeşilçam'ın Usta İsmi Can Kolukısa Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Yüksek Fatura ve Mağduriyet

Tamiratın ardından araç sahibine 194 bin TL tutarında fatura kesildi. Menderes Ö., yaşadığı mağduriyetin ardından avukatı aracılığıyla Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Mağdur, aynı yöntemle birçok vatandaşın dolandırılmış olabileceğini öne sürdü.

Organize Usulsüzlük Operasyonu Devam Ediyor

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, otomotiv sektöründe yapılan organize usulsüzlüklere yönelik geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Nevşehir merkezli olarak İstanbul, Adana ve Şanlıurfa’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda motor ve şasi numaraları usulsüz şekilde değiştirilmiş 9 araç ele geçirildi.

Yetkililer Uyarıyor

Uzmanlar ve yetkililer, ağır hasarlı araçların tamir ve parça değişiminde vatandaşların ekspertiz raporlarını dikkatle incelemesi gerektiğini belirterek, usulsüz işlemlerden kaynaklı mağduriyetlere karşı uyardı.

Kaynak: İHA