Kocaeli’de vergi suçundan aranan firari yakalandı
Kocaeli’de vergi suçundan aranan firari yakalandı
İçeriği Görüntüle

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbarî çalışmalar sonucunda ruhsatsız silah ve mermilerin Düzce’ye getirileceği bilgisine ulaştı. Operasyon kapsamında 3 ruhsatsız tabanca ve 39 adet 9 mm fişek ele geçirildi, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Rize’den Düzce’ye Getirilen Silah ve Mermilere El Konuldu

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon çerçevesinde, Rize’den Düzce’ye silah getirilerek satılacağı ihbarını alan jandarma ekipleri, Merkez ilçede ikamet eden Ö.U. isimli şahsın ev ve eklentilerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ve 39 adet 9 mm fişek ele geçirildi.

Gözaltına Alınan Şahıs Hakkında İşlem Başlatıldı

Ele geçirilen silah ve mermilerle ilgili olarak Ö.U., “silah ve mühimmat kaçakçılığı” suçundan gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, olayla ilgili olarak soruşturmayı derinleştirirken, şüpheli hakkında yasal işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Jandarma Uyarıyor: Ruhsatsız Silah Taşımak Suç

Düzce İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşlara ruhsatsız silah taşımamanın ciddi suç olduğunu ve ihbarların gizlilik esasına göre değerlendirileceğini hatırlattı. Yetkililer, kaçak silah ticaretinin engellenmesi için halkın duyarlı olmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: İHA