Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde sabah saatlerinde çıkan yangın, bir iş yerini ve bir binayı kül etti. Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan parfüm dolum tesisinde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler, iş yerinin hemen yanındaki binanın çatısına da sıçrayarak faciaya dönüştü.
Yangında 6 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında 18 yaşından küçük 2 kız çocuğunun olması, acıyı daha da derinleştirdi. Yangında ölen Tuğba ve Nisa kardeşlerin fotoğrafına da ulaşıldı. Geriye sadece genç yaşta yarım kalan hayatlar ve gözyaşı kaldı.

Yangın sabah saatlerinde başladı
Korkunç olay, sabah saat 09.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, iki katlı parfüm dolum tesisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, iş yerinin yanı başındaki binanın çatısına da sıçradı.
Olayı fark eden vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına alarak söndürdü, ancak içeridekiler için artık çok geçti.

6 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralı
Yangın sonrası yapılan incelemelerde, içeride bulunan 6 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise çeşitli derecelerde yaralandığı belirlendi. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay yerinde yapılan ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenlerin isimleri ve yaşları şöyle: Şengül Yılmaz (55), Tuğba Taşdemir (18), Nisa Taşdemir (17), Cansu Esatoğlu (16), Esma Dikan ve Hanım Gülek (65). Özellikle Tuğba ve Nisa Taşdemir’in kardeş oldukları ve ikisinin de çok genç yaşta yaşamını yitirmesi, bölgede derin üzüntü yarattı.
Soruşturma başlatıldı, bilirkişi incelemesi sürüyor
Yangının çıkış sebebi henüz netleşmiş değil. Olayın ardından başlatılan adli ve teknik soruşturma kapsamında bölgede bilirkişi heyeti görevlendirildi. Heyet, parfüm dolum tesisindeki koşulları, yangının başlangıç noktasını ve iş güvenliği tedbirlerini detaylı şekilde inceliyor.
İlk bulgular, iş yerinde yangına karşı yeterli önlem alınıp alınmadığı sorusunu gündeme getirdi. Yangının neden çıktığı ve ihmallerin olup olmadığı önümüzdeki günlerde yapılacak teknik raporla netleşecek.

Genç yaşta kaybedilen kardeşlerin fotoğrafı ortaya çıktı
Yangında yaşamını yitiren Tuğba (18) ve Nisa Taşdemir (17) kardeşlerin fotoğrafları da kamuoyuyla paylaşıldı. İki kardeşin, hayatlarının baharında çalışmak için tesiste bulundukları öğrenildi. Ailelerinin ve yakınlarının perişan olduğu olay sonrası bölgede büyük bir yas havası hakim.
Dilovası halkı, özellikle yaşları küçük kayıplar için büyük üzüntü duyarken, olayla ilgili adaletin yerini bulmasını bekliyor.




