Derince Öğretmenler Mahallesi başta olmak üzere Derince'nin farklı noktalarına esnafların astığı Kocaelispor bayrakları, belediye tarafından bilgilendirme olmadan gece yarısı zabıtalar tarafından toplandı. Bayrakların toplanması esnaf ve Kocaelispor taraftarı tarafından tepki topladı.
Açıklamalarda bulunan Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe 10 adet bayrağın toplandığını ve bayrakların yıprandığını ifade etse de Hodri Meydan taraftar grubunun yaptığı açıklamada toplanan bayrak sayısının 250 olduğu bayraklarında sağlam olduğu ifade edildi. Ayrıca Hodri Meydan toplanan bayrakları geri aldı.
Derince esnafı ise olaya tepkilerini “Biz Kocaelispor bayrakları için cebimizden para ödedik. Çoğunda hiçbir yıpranma yoktu. İllaki arasında eskimiş olanlar vardır ama bayrakların büyük bölümü sağlamdı. Ayrıca belediye ekipleri bizi bilgilendirmedi. Sabah iş yerlerimizi açtığımızda bayrakların indirildiğini gördük.” şeklinde ifade etti.