Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre Marmara Denizi ile Batı Karadeniz’de fırtına bekleniyor. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, deniz ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Marmara Denizi’nde fırtına bu akşam başlıyor
Meteoroloji verilerine göre Marmara Denizi’nde rüzgarın, 9 Şubat 2026 Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, 10 Şubat 2026 Salı günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Batı Karadeniz’de salı günü etkili olacak
Batı Karadeniz’in doğusunda ise rüzgarın, 10 Şubat 2026 Salı günü günün ilk saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Aynı bölgede fırtınanın salı günü akşam saatlerinden sonra etkisini yitireceği bildirildi.
Ulaşımda aksamalara karşı uyarı
Batı Karadeniz ve Marmara Denizi’nde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar başta olmak üzere çeşitli olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi. Yetkililer, başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere tüm vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.





