DenizBank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Proparco ile iş birliği içinde Türkiye’de üç uluslararası finans kuruluşunun ortak katılımıyla düzenlenen yeşil tahvil ihracında 270 milyon dolar kaynak sağladı.

Beş yıl vadeli tahvil, bankanın Sürdürülebilir Finans Çerçevesi doğrultusunda yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, yeşil bina yatırımları, emisyon azaltımı, su ve atık yönetimi ile sürdürülebilir ulaşım projelerinin finansmanında kullanılacak. DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, iş birliğiyle ilgili olarak, "Aşırı hava olayları, gıda güvenliği tehditleri, su kıtlığı ve biyoçeşitlilik kaybı, yalnızca çevresel değil; ekonomik ve toplumsal açıdan da önemli riskler oluşturuyor. Banka olarak ekonomik kalkınma ve çevresel sürdürülebilirliği bir arada destekleyen finansal çözümler üretmeyi önceliğimiz haline getirdik. Yeşil tahvil ihracımızla, 270 milyon dolarlık kaynağı, iklim değişikliğinden kaynaklı risklerin azaltılmasına hizmet eden projelere uzun vadeli finansman desteği olarak aktaracağız" dedi. IFC Türkiye ve Orta Asya Direktörü Wiebke Schloemer, yatırımların Türkiye’de sürdürülebilir finansman ekosisteminin gelişimi açısından önemine dikkat çekerek, "Yatırımın yönlendirildiği işletmelerde iklim direncinin artırılmasının yanı sıra, yeni iş ve istihdam alanları oluşturularak ekonomik büyüme de destekleniyor" ifadelerini kullandı.

EBRD Türkiye Başkan Yardımcısı Oksana Yavorskaya, 270 milyon dolarlık yeşil tahvil ihracının, bankanın düşük karbon ekonomisine geçiş sürecine katkı sağlama hedefiyle uyumlu olduğunu vurguladı. Proparco Finansman Direktörü Emmanuelle Riedel Drouin ise, Türkiye’de gerçekleştirilen ilk yeşil tahvil ihracında EBRD ve IFC ile birlikte yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, işlemin hem yeşil tahvil piyasasının gelişimini hem de iklim dostu yatırımların ölçeğinin genişlemesini destekleyeceğini söyledi.

Bu ev neden bir anda 8 milyona çıktı? Bakanlık inceleme başlattı
Bu ev neden bir anda 8 milyona çıktı? Bakanlık inceleme başlattı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA