Darıca’da okul servis taşımacılığının daha güvenli ve düzenli yürütülmesi amacıyla Okul Servis Araçları Eğitim ve İstişare Semineri gerçekleştirildi. Programa Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Vedat İşleyen, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat Balay, trafik birimi yetkilileri, Kocaeli Servis Araçları Odası Başkanı Şenol İkizek ve oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.
ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA
Seminerde, öğrencilerin okullarına güvenli ve huzurlu bir şekilde ulaştırılması için yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Okul servis taşımacılığında karşılaşılan sorunlar, sektörün mevcut durumu ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.
Kurum temsilcileri ile servisçi esnafının bir araya geldiği programda, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve servis hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemi vurgulandı.
ŞENOL İKİZEK VE YÖNETİMİ DE KATILDI
Kocaeli Servis Araçları Odası Başkanı Şenol İkizek, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katıldığı seminerin ardından değerlendirmelerde bulundu. İkizek, servisçi esnafının karşılaştığı sorunların çözümü konusunda ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Seminerin verimli geçtiğini ifade eden İkizek, okul servis taşımacılığının geleceğine yönelik görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.
“SERVİSÇİ ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Kocaeli Servis Araçları Odası Başkanı Şenol İkizek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Kocaeli Servis Araçları Odası olarak; alın teriyle ekmeğini kazanan servisçi esnafımızın her zaman yanında, sorunlarının çözümünde ise ilgili tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın güvenliği, esnafımızın emeği ve sektörümüzün geleceği için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz.”
KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Darıca’da gerçekleştirilen seminerde, okul servis taşımacılığında yaşanan sorunların ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde ele alınmasının önemine dikkat çekildi. Öğrencilerin güvenli ulaşımının sağlanması ve servisçi esnafının taleplerinin değerlendirilmesi amacıyla istişarelerin sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.




