Kocaeli’nin Darıca ilçesinde gece saatlerinde yaşanan polis kovalamacası, mahalle sakinlerine kısa süreli korku dolu anlar yaşattı. Devriye görevi yapan ekiplerin şüphe üzerine durdurmak istediği bir otomobilin sürücüsü, “Dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri aracı takibe aldı. Nenehatun Mahallesi Tuzla Caddesi üzerinde başlayan kovalamaca, ara sokaklara kadar uzandı. Yaşananlar, çevrede bulunan bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Kovalamaca sonunda sokak üzerinde kıstırılan sürücü gözaltına alındı.

Gece yarısı başlayan kovalamaca sokağa taştı

Olay, saat 01.25 sıralarında Nenehatun Mahallesi Tuzla Caddesi Zengin Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, rutin devriye görevi yapan polis ekipleri, şüpheli hareketler sergileyen bir otomobili durdurmak istedi. Ancak sürücünün hızlanarak kaçması üzerine kısa sürede kovalamaca başladı. Polis aracı ile sürücünün yalnız olduğu otomobil arasında yaşanan takip, çevredeki sokaklarda devam etti. Gece saatlerinde yaşanan kovalamaca sırasında siren sesleri mahallede yankılanırken, bazı vatandaşlar evlerinin pencerelerinden yaşananları izledi. Takibin kontrolsüz bir kazaya dönüşmemesi için ekiplerin dikkatli hareket ettiği öğrenildi.

Başka ekip yolu kesti, sürücü kıstırıldı

Kovalamaca, Zengin Sokak’ta görevli başka bir polis ekibinin yolu kesmesiyle sona erdi. Önü kesilen sürücü, kaçacak yer bulamayınca otomobilini durdurmak zorunda kaldı. Bu sırada olay yerine takviye ekipler de sevk edildi. Güvenlik önlemleri altında araçtan indirilen sürücünün, polis ekiplerine direnmemesi için havaya uyarı ateşi açıldığı görüldü. Kısa sürede kontrol altına alınan şahıs, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına yere yatırılarak ters kelepçe ile gözaltına alındı. O anlar, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına net şekilde yansıdı.

İzmit Kireç Ocakları'nda Korkutan Çatı Yangını!
İzmit Kireç Ocakları'nda Korkutan Çatı Yangını!
İçeriği Görüntüle

Gözaltına alındı, araç incelemeye alındı

Gözaltına alınan sürücü, işlemleri yapılmak üzere Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahsın neden kaçtığı ve hakkında herhangi bir suç kaydı olup olmadığı yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak. Olay yerinde bırakılan otomobil ise çekici yardımıyla kaldırılarak emniyete götürüldü. Araç üzerinde detaylı inceleme başlatıldığı öğrenildi. Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Yetkililer, benzer durumların yaşanmaması için denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA