Yönetimin tavrını "hazımsızlık" olarak nitelendiren Erenkaya, "İhraca benden başla" diyerek adeta meydan okudu.
​CHP’nin Kocaeli’deki ve partinin genelindeki dinamiklerine yönelik eleştirilerini gizlemeyen İsmail Erenkaya, televizyon kanallarına yönelik tutumları ve parti içi tasfiye çabalarını hedef aldı. Yapılan açıklamaların ve ihraç naralarının sadece AK Parti ve MHP kulislerinde tebessümle karşılandığını belirten Erenkaya, mevcut yönetimi "bu düzene su taşımakla" suçladı.

​"50 Yıllık Hizmetimin Madalyası Olur"


​Erenkaya, parti içi muhalefete veya farklı seslere tahammül gösteremeyen anlayışa tepki gösterdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


​"Kayyum Mutlanoğlu dün saçmalamalarını ve haksızlıklarını başka bir evreye taşıyıp milyonların tek haber aldığı TV kanallarına saldırdı ve hazımsızlığını Osmanlı güzellemesi istisnalar hariç sokaktan toplama kriminal tiplerin K.K oğlunun %24 ile aldığı CHP oyunu %25 yapamayan, oyu %40'lara getiren kadroları İHRAÇ naraları ile AKP ve MHP'lilerin tebessümü ile bitirdi."


​Yönetime doğrudan seslenen Erenkaya, olası bir ihraç kararından korkmadığını, aksine bunu bir gurur vesilesi yapacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Yağlı Güreşin Kalbi Kocaeli’de Atacak! 18. Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşleri Başlıyor
Yağlı Güreşin Kalbi Kocaeli’de Atacak! 18. Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşleri Başlıyor
İçeriği Görüntüle


​"Bu düzene su taşıyan biri olarak kınıyorum. Lütfen benden başla ihraca... Senin ihracın, 50 yıl partime hizmetimin madalyası olarak taşıyacağım ve baş ucuma asacağım bir belge olur. Şunu bil ki; ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız. Nokta."

​Erenkaya’nın bu çıkışı, CHP Kocaeli ve parti içi kulislerde geniş yankı uyandırırken, gözler il yönetiminin bu sert rest karşısında nasıl bir adım atacağına çevrildi.

Muhabir: Fatıma Nur Uçar