CHP’de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından, Körfez İlçe Başkanı Yaprak Fidancı ve yönetim kurulu görevden alınmıştı. Boşalan koltuğa ise genel merkez tarafından Tolga Papakçı atanmıştı. Görevlendirmenin üzerinden geçen bir haftalık sürenin ardından Tolga Papakçı’nın bugün ilçe binasına giriş yapması, eski başkan Fidancı’yı adeta küplere bindirdi.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ten MHP Şenliğinde Bozkurt Selamı!
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ten MHP Şenliğinde Bozkurt Selamı!
İçeriği Görüntüle

"Çilingir Marifetiyle Koltuk İşgaline Başlamıştır"

Gelişmeler üzerine sert bir yazılı açıklama yapan Yaprak Fidancı, yeni başkan Tolga Papakçı’nın parti binasına yasal olmayan yollarla girdiğini iddia etti. Fidancı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Tolga Papakçı çilingir marifetiyle CHP Körfez İlçe binasına girerek, koltuk ve irade işgaline başlamıştır. Parti üyelere aittir, başkanlara değil! Partinin kapıları üyelerimize sonuna kadar açıktır. Pazar günü örgütümüzle beraber açıkladığım gibi; onların yüzünden binaya tıkıldık kaldık. Seçildiğim günden beri olduğu gibi sokakta, pazarda, caddede, köyde; esnafla, öğrencilerle ve dezavantajlı gruplarla birlikte olmaya devam edeceğim."

"Butlan Papakçı’nın Binası Var, Mazbatası Yok!"

Alınan görevden alma kararının asıl amacının gerçeklerin üstünü örtmek olduğunu savunan Fidancı, mücadelesini sokaklarda sürdüreceğini vurguladı. Kendisinin delegenin özgür iradesiyle seçilmiş meşru başkan olduğunu hatırlatan Fidancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kararın temel maksadı, mevcut sorunların dile getirilmemesi, gerçeklerin üstünün örtülmesi ve bizi sokaktan çekmektir. Kısacası sokaklara geri dönüyorum. Bina ve muhalefet onun olsun; sokaklar ve iktidar bizimdir! Atanan başkanın binası var ama mazbatası yok. Hiçbir şey benim CHP Körfez delegesinin özgür iradesiyle, oylarıyla seçildiğim ve mazbatalı seçilmiş başkan olduğum gerçeğini değiştiremez."

"Özgür Özel ile Yoluma Devam Edeceğim"

Parti içindeki değişim vurgusuna da dikkat çeken Yaprak Fidancı, "Kurultay delegesi olarak Özgür Özel ile 38. Kurultayda değişimi başlattık. Körfez delegemiz de değişimi istedi ve sağladı. İktidarı örgütlemek üzere Özgür Başkanımla yoluma kararlılıkla devam edeceğim" diyerek genel başkan düzeyinde de safını net bir şekilde ortaya koydu.

Kaynak: Haber merkezi