Adana’da kendilerine cep telefonu bayii ve kuyumcu görünümü vererek tefecilik yaptıkları öne sürülen şüphelilere yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi.

Kocaeli'de Uyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe
Kocaeli'de Uyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe
İçeriği Görüntüle

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro ekipleri, uzun süredir yürüttükleri teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin faaliyetlerini mercek altına aldı.

İş Yerleri Paravan Olarak Kullanıldı İddiası

Yapılan çalışmalarda, bazı iş yerlerinin cep telefonu satışı ve kuyumculuk faaliyeti yürütüyormuş gibi gösterildiği, ancak gerçekte yüksek faizle para verildiği ve borçlulara senet imzalatıldığı öne sürüldü.

Polis ekipleri, elde edilen deliller doğrultusunda belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Çok Sayıda Belge ve Dijital Materyal Ele Geçirildi

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda senet, çek, çeşitli ticari evrak ve dijital materyalin ele geçirildiği öğrenildi. İncelemeye alınan belgelerin, şüphelilerin finansal hareketlerini ve para trafiğini ortaya koyabileceği değerlendiriliyor.

Ayrıca bazı iş yerlerinde bulunan POS cihazları ve farklı kişilere ait kredi kartlarının da detaylı incelemeye alındığı bildirildi.

Mağdurların İfadeleri Alınıyor

Soruşturma kapsamında tefecilik mağduru olduğu değerlendirilen kişilerin de ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Şüphelilerin, borç verdikleri kişilerden yüksek faiz talep ettikleri ve ödeme güçlüğü çekenleri baskı altına aldıkları iddiaları araştırılıyor.

Soruşturma Çok Yönlü Sürüyor

Gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi. Ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesinin ardından yeni gözaltıların olabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: İHA