Çayırova’da her yıl büyük ilgiyle karşılanan ve kentte kültür-sanat geleneğinin parçası haline gelen Çayırova Kitap Günleri, bu yıl altıncı kez kitapseverlerle buluşuyor. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin öncülüğünde düzenlenen etkinlikler, 27 Ekim - 2 Kasım 2025 tarihleri arasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi başta olmak üzere kentin farklı noktalarında gerçekleştirilecek.
Bu yılki kitap günlerinde 44’ü ulusal, 59’u yerel olmak üzere toplam 103 yazar okuyucularla bir araya gelecek. Söyleşiler, imza günleri, çocuklara özel atölyeler ve tiyatro etkinlikleriyle kültür dolu bir hafta Çayırovalıları bekliyor.
Her Yaşa, Her İlgiye Hitap Eden Etkinlikler
6. Kitap Günleri, yalnızca kitap tanıtımlarıyla sınırlı değil. Etkinlik programında çocuklara yönelik felsefe atölyeleri, vantrolog gösterileri, ilçe genelindeki 14 okulda söyleşi organizasyonları ve her yaş grubuna hitap eden kültürel içerikler yer alıyor.
Ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çayırova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu özel bir konserle sahnede olacak. Etkinliklerin bir diğer dikkat çeken bölümü ise, Çayırovalı kadınlar tarafından sahnelenecek “Küçük Köy’ün Büyük Kadınları” tiyatro oyunu olacak.
Kitapseverleri Bekleyen İsimler
Kitap Günleri boyunca birçok sevilen yazar, okuyucularıyla buluşacak. İşte programdan bazı dikkat çekici isimler:
Merve Gülcemal – 28 Ekim Salı, SDKM
Saliha Erdim – 29 Ekim Çarşamba, SDKM
Sertaç Abi – 1 Kasım Cumartesi, SDKM
Nurullah Genç – 2 Kasım Pazar, SDKM
İdris Koç – 27 Ekim Pazartesi, Akse Kitap Kahve
Oya Doğan – 30 Ekim Perşembe, Akse Kitap Kahve
Ayrıca hafta boyunca birçok yerel yazar ve şair, hem kültür merkezinde hem de çeşitli okullarda düzenlenecek etkinliklerde okurlarıyla buluşacak.
“Kitapların Büyülü Dünyasında Buluşuyoruz”
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Kültür-Sanat Şehri Çayırova’da 6. Geleneksel Kitap Günleri başlıyor. Kitapların büyülü dünyasında, bilgiyle ve kültürle dolu bir yolculuğa çıkıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi, kitap kokusunun ve kültürün kalbinde buluşmaya davet ediyorum.”
Açılış töreni 27 Ekim Pazartesi günü saat 11.30’da, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlik alanları ise 09.30 - 19.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.