Edinilen bilgiye göre, Başak Zeliha Yaylacı, boşanma sürecinde olduğu eşi C.Y. (46) tarafından evinde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda hem Yaylacı hem de saldırgan C.Y. yaralandı. Ağır yaralanan Başak Zeliha Yaylacı, olay yerine çağrılan ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen genç kadın hayatını kaybetti. Zanlı C.Y.’nin ise tedavisinin hastanede sürdüğü bildirildi.
Niğde Barosu’ndan Açıklama: “Sürecin Takipçisiyiz”
Olayın ardından Niğde Barosu yazılı bir açıklama yayımlayarak kadına yönelik şiddet ve cinayetlere karşı sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Açıklamada, toplumun kanayan yarası haline gelen kadına şiddet konusuna dikkat çekilerek, “Bir kadın daha hayattan koparıldı. Niğde Barosu olarak Başak Zeliha Yaylacı’nın öldürülmesine ilişkin yargılama sürecini sonuna kadar takip edeceğiz. İlgili tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarını kadına yönelik şiddetle mücadelede birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Kadınlarımızı sahipsiz bırakmayacağız” ifadelerine yer verildi.
Toplumsal Farkındalık ve Mücadele
Uzmanlar, boşanma sürecinde olan kadınların şiddete karşı daha savunmasız olduğunu vurgularken, toplumun ve ilgili kurumların kadına yönelik şiddeti önlemek için erken müdahale ve farkındalık çalışmalarını artırması gerektiğini belirtiyor. Bu acı olay, Türkiye genelinde kadın cinayetlerinin ve aile içi şiddetin ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Başak Zeliha Yaylacı’nın ailesine, yakınlarına ve tüm hemşehrilerine baş sağlığı dilekleri iletildi. Olayla ilgili soruşturma ve yargılama süreci devam ediyor.




